Bolognese zonder vlees

Aantal pers

2

Bereidingstijd:

20 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram linzen uit blik
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram wortels (julienne)
  • 200 gram pasta
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels basilicum
  • snufje zout en peper

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de wortels heel fijn. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn met een mes of in een keukenmachine. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na circa 3 minuutjes de geraspte wortel, zongedroogde tomaatjes, linzen, tomatenblokjes, gezeefde tomaten en de kruiden toe.

Breng de saus aan de kook en laat een tijdje zachtjes pruttelen. Zelf laat ik de saus het liefste minimaal 30 minuten pruttelen. Als je weinig tijd hebt, kun je de saus ook maar 10 minuutjes laten pruttelen. Kook ondertussen de pasta en meng de pasta door de saus. Zelf serveer ik de vega bolognese met wat geraspte kaas, maar uiteraard kun je de geraspte kaas ook weglaten.

Tip: een dagje veganistisch eten? Laat de geraspte kaas dan weg.

Recept van lekkerensimpel.com