Chili met spekreepjes

Aantal pers

4

Bereidingstijd:

30 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

  • 300 g zilvervliesrijst (pak 400 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes vegetarische spekreepjes (a 150 g)
  • 1 zak paprikamix (3 stuks), in stukjes
  • 2 blikken chilibonen (a 400 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden
  • 1 bekertje zure room (125 g)

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de chilibonen en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en stoof de chili met de deksel op de pan 10 min. Meng de peterselie door de zure room. Voeg peper en eventueel zout toe.

Verdeel de rijst en chili over 4 borden. Serveer met een lepel peterselieroom.

Lekker om te dippen: serveer een kleinere portie rijst (200 g) en doe er 4 geroosterde sneetjes maisbrood bij.

Voor een suikervrij recept maak ik zelf de tomatensaus, en ipv spekreepjes kun je vegareepjes toevoegen voor een vegetarisch recept.