Curry met spinazie en linzen

Aantal pers

2

Bereidingstijd:

20 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr verse spinazie
  • 2 el rode curry
  • 150 gr linzen uit blik
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 150-175 gr rijst

Bereiding:

Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zelf hak ik de spinazie met mijn keukenmachine goed fijn, maar dit hoeft niet. Je kunt de spinazie ook met een mes fijnhakken of gewoon in zijn geheel toevoegen aan de curry. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2-3 minuten de fijngehakt spinazie toe en bak dit eventjes mee. Daarna kunnen de tomatenblokjes, rode curry en linzen erbij. Laat dit circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet om af en toe even te roeren.

Recept van lekkerensimpel.com