Enchilada’s

Aantal pers

2

Bereidingstijd:

20 min en 20 min oventijd

Calorieen:

?

Maaltijd:

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 500 gr kipfilet
  • 1 blik tomaten in blokjes a 400 gram
  • 2 eelt creme fraiche
  • 75 gram feta of witte kaas, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 8 tortilla wraps (kleinste formaat)
  • 2 eelt olijfolie
  • Verse koriander, fijn gesneden
  • 4 eelt groene pepers uit pot
  • 4 eelt geraspte kaas
  • Boter om in te vetten

Bereiding:

Hak de knoflook en de ui fijn en fruit deze een minuutje aan in een pan met olijfolie. Snijd de groene pepers fijn en voeg deze samen met de koriander en tomatenblokjes toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen en indikken. Snijd ondertussen de kip in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere pan olijfolie en bak de kip lichtbruin en gaar. Schep de kip in een kom en laat een paar minuten afkoelen. Voeg de witte kaas of feta toe aan de kip en roer de creme fraiche er door. Verwarm de tortilla volgens de verpakking. Schep het kipmengsel op de tortilla’s en rol ze strak op. Leg ze in een ingevette ovenschaal met de naad naar onderen. Schenk de tomatensaus er over en bestrooi met wat kaas. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker met een frisse salade met avocado bijvoorbeeld.

Recept van www.leukerecepten.nl