Bietensalade geitenkaas

Aantal pers

2

Bereidingstijd:

15 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gr. gekookte bieten
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • 50 gr. pistachenoten
  • 2 handsinaasappels
  • 150 gr. geitenkaas
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1/2 bakje basilicum
  • Of verse pesto vervangen door pesto van AH

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal. Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.

Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes. Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen.

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover.

Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.
Allerhande 2014-nr1