Gnocchi met groene pesto

Aantal pers

2

Bereidingstijd:

15 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

  • 500 gr gnocchi
  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr sla (bv rucola melange)
  • 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt + beetje voor garnering
  • 4 eetl (of meer) extra vierge olijfolie
  • 30 gr basilicum
  • Zwarte peper
  • Of verse pesto vervangen door pesto van AH

Bereiding:

  1. Doe de knoflook, kaas en 30 gr pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa. Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door.
  2. Halveer de cherrytomaatjes. Kook de gnocchi in een paar minuten in een grote hoeveelheid water gaar. Ze zijn gaar als ze boven drijven. Giet de gnocchi af en doe weer terug in de pan. Schep de zelfgemaakte pesto er door.
  3. Verdeel wat sla en tomaatjes op een bord en schep de gnocchi met pesto er op. Verdeel de overgebleven pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas er over.
Door leukerecepten.nl