Italiaanse tomatensoep (maaltijdsoep)

Aantal pers

4

Bereidingstijd:

40 min

Calorieen:

630

Maaltijd:

Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 bak Roma tomaten (750 g) in partjes
  • 1 duopak gerookte spekblokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 paprika’s, in reepjes
  • 1 grote uit, in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 liter groente of kippenbouillon
  • 2 ciabatta’s (brood)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten in parten. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 20 min. in de oven.
  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een soeppan zonder olie of boter 4 min. Neem uit de pan. Snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in reepjes. Snijd de ui in ringen en snijd de knoflook fijn. Bak in het spekvet de bleekselderij, paprika, ui en knoflook op laag vuur in 10 min. zacht en gaar. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Neem de tomaten uit de oven en bak de ciabatta’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de tomaten toe en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de spekblokjes toe. Verdeel de soep over de kommen en serveer met het brood.

bewaartip

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm vlak voor serveren op laag vuur op. Roer af en toe.

By Allerhande 2010 nr 8