Komkommer salade

Aantal pers

4

Bereidingstijd:

 

Calorieen:

?

Maaltijd:

Bijgerecht

Ingredi├źnten

  • 1 komkommer
  • 10 zwarte olijven
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 lenteuien
  • 1/2 citroen
  • 1/2 verse rode peper
  • 5 of 6 takjes verse munt

Bereiding:

Haal rondom in de lengterichting een vork langs de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten, en snijd de kwarten dan in stukjes van 1 cm. Doe ze in een mengkom en zet ze even opzij.

Laat de zwarte olijven uitlekken, knijp er de pitten uit, trek ze in stukjes en doe ze in een andere kom. Schep er de balsamicoazijn bij en druk e olijven flink aan zodat de azijn het zout uit de olijven trekt.

Maak de lenteuien schoon, snijd ze in dunne plakjes en doe ze bij de olijven in de kom. Sprenkel 4 eetlepels extra vierge olijfolie en het sap van de citroen over het olijfmengsel en roer heel goed.

Haal de zaadjes uit de halve rode peper en strooi die bij de stukjes komkommer. Pluk de blaadjes van de takjes munt, snijd ze in smalle reepjes en doe die ook bij de stukjes komkommmer in de kom. Schenk de dressing erbij, hussel alles vlug door elkaar, sprenkel er nog war extra vierge olijfolie over en zet de salade op tafel.

Recept van Jamie Oliver