Luchtige pannenkoekjes

Aantal pers

2

Bereidingstijd:

20 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Lunch

Ingrediënten

(8 pannenkoekjes):

  • 195 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepels zeezout
  • 295 ml (soja)melk
  • 1 groot ei
  • 4 theelepels ongezouten boter

Bereiding:

  1. Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder en een kom.
  2. Verwarm de melk in de magnetron tot handwarm (niet te heet)
  3. Meng de melk, ei, gesmolten boter en het vanille extract goed door elkaar. (Door de melk een beetje te warmen, mengt smelt de boter goed in de melk ipv in brokken te veranderen) Wij hebben 1 zakje vanillesuiker gebruikt, ipv van vanille extract en suiker en ipv melk Sojamelk.
  4. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet daar het melkmengsel in. Gebruik een vork om te kloppen tot je geen klompjes bloem meer ziet. Het geeft niet als het beslag nog wat klontert. Het is beter het beslag wat aan de dikke kant is. Klop het niet te lang, anders klop je de luchtigheid van het bakpoeder er weer uit.

Pannenkoekjes bakken:

  1. Verhit een grote koekenpan matig heet. De pan is goed van temperatuur als je een beetje water op de bodem doet en het water spettert wat en verdampt.
  2. Smelt een beetje boter in de koekenpan en smeer dat uit.
  3. Vul 1/4 cup met beslag en doe dat in de koekenpan. Maak er een mooi klein cirkeltje van. Gooi er meteen een handje blauwe bessen op.
  4. Wanneer de hoeken droog worden en er komen bubbels op de pannenkoek, draai deze dan om. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Als de pannenkoek is omgedraaid, bak dan nog 1 tot 2 minuten tot het lichtbruin gebakken is in het midden.
  5. Serveer onmiddellijk.