Monchoutaart met banaan

Aantal pers

12

Bereidingstijd:

30 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Baksels

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1/2 pot bosbessenjam ( van 450 gram)
  • 1 pak theebiscuit (240 gram)
  • 2 pakjes à 100 gram verse roomkaas Monchou
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 1 zakje slagroomversteviger (bakproduct, 8 g)
  • 1 banaan
  • 1 blik vlaaivulling kersen (430 gram)

Bereiding:

Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar.

Verkruimel de biscuit in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en ver¬kruimel met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast.

Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over het roomkaasmengsel.

Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover.

Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.