Satesaus voor rijsttafel

Aantal pers

3

Bereidingstijd:

10 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Tussendoor

Ingrediënten

  • 2,5 eetlepels Pindakaas met nootjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • 3 eetlepels Ketjap Manis
  • 3 (5 voor pittig) volle eetlepels Sambal Badjak
  • ½ theelepel ketoembar (koreander)
  • ½ theelepel djintan of komijn
  • ½ theelepel laos (of gember voor extra pittig)
  • 300 milliliter kokosmelk

Bereiding:

Neem een pannetje en vul dat met de kokosmelk voeg alle ingrediënten toe, behalve de pindakaas.

Zet het op een laag vuur en roer het geheel goed!

Voeg nu stukje bij stukje de pindakaas toe en blijf roeren anders brandt de saus aan.

Roer totdat je een lekkere smeuïge saus krijgt.