Smoor babi a la Marc

Aantal pers

4

Bereidingstijd:

 

Calorieen:

?

Maaltijd:

Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

  • 1 ui
  • 3 a 4 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel djintan
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 5 cm gember
  • 6 a 7 kruidnagels
  • ketjap asim
  • 1 theelepel buisman
  • 500 gr. hamlappen

Bereiding:

  1. De ui heel fijn snijden. Vlees in brokjes snijden en vermengen met de azijn. Gember raspen.
  2. De ui fruiten. Knoflook erbij. Vlees erbij. Kruiden erbij (gember, ketoembar en djintan). Dit even aanbraden.
  3. Vervolgens 1 theelepel buisman. Vermeng ongeveer 1,5 dl ketjap manis met 2 dl water en voeg dit toe.
  4. Vervolgens de kruidnagels erbij. Laat het vlees een uurtje of 2 sudderen met het deksel op een kiertje open, zodat het wat kan indikken.
  5. Heel erg lekker als onderdeel van de indonesiche rijsttafel.