Salami lasagna

Aantal pers

2-3

Bereidingstijd:

20 min + 40 min oventijd

Calorieen:

?

Maaltijd:

Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

  • Verse lasagne vellen (harde vellen uit pak kan ook)
  • 750 gr diepvriesspinazie a la creme
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 pakjes tomatenblokjes
  • Bechamelsaus (50 gr boter, 50 gr bloem, 6 dl kokende melk, nootmuskaat, zout)
  • 1 bol mozzarella, in dunne plakjes
  • geraspte kaas

Bereiding:

Ontdooi de de spinazie in de ovenschaal in de magnetron. Snipper intussen de ui en knoflook. Fruit het uitje en de knoflook, fruit de tomatenpuree mee, voeg daar de ontdooide spinazie aan toe en de 2 pakjes tomatenblokjes. Roer dit goed doorelkaar en laat even door koken.

Maak de bechamelsaus door de boter te smelten in een pannetje, roer daar met de garde de bloem doorheen, kook de melk en roer de kokendhete melk door de boter met bloem, steeds een beetje zodat je geen klontjes krijgt, laat iets doorkoken en voeg zout en nootmuskaat toe.

Doe dan onderin de ovenschaal een laagje bechamelsaus, dan lasagnabladen, dan de tomatensaus, mozarella, geraspte kaas, bechamelsaus, weer lasagnabladen. Eindig met de tomatensaus en doe daar geraspte kaas bovenop. 40 minuten in oven van 180 graden.