Volkoren muffins

Aantal pers

3

Bereidingstijd:

20 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Baksels, lunch

Ingrediënten

  • 150 gr volkorenmeel
  • 30 gr haverzemelen
  • 30 gr gemalen lijnzaad
  • zout
  • 1 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 ei
  • 125 ml. melk of sojamelk
  • 40 ml ongezoete appelstroop
  • 80 ml gehakte noten
  • 80 ml. gedroogd of vers fruit (kersen, rozijnen, cranberry’s)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakvorm voor 6 muffins in. Mix al het meel, de zemelen, zaden, suiker, bakpoeder en het baking soda in een kom goed doorelkaar.
  2. Neem een andere kom om de eieren licht op te kloppen. Roer er vervolgens de melk en appelstroop doorheen en voeg dit al roerend bij de droge mix. Roer als laatste de noten en fruitmix door het belag.
  3. Vul de bakvorm of bakjes met het beslag tot ze driekwart gevuld zijn. Bak in 18 tot 22 minuten tot ze goudbruin zijn.