Worteltaart & roomkaas

Aantal pers

2

Bereidingstijd:

20 min

Calorieen:

?

Maaltijd:

Lekkernij

Ingrediënten

  • 4 grote eieren, gesplitst
  • 100 gr roomboter, gesmolten
  • 200 ml milde olijfolie
  • 300 gr basterdsuiker (donker)
  • 150 gr walnoten
  • 300 g winterpeen (zak 1 kg), fijngeraspt of 300 gr worteljulienne
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 250 gr verse roomkaas
  • 1 dl slagroom

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 150 °C. Tweederde van walnoten (in keukenmachine) in kleine stukjes hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. In kom boter, olie en 250 g suiker tot romig mengsel kloppen.
  2. Eierdooiers erdoor kloppen en wortel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en gemalen walnoten erdoor scheppen. In kom eiwitten stijf kloppen en door beslag spatelen.
  3. Beslag overdoen in met bakmeel bestoven vorm en bovenkant gladstrijken.
  4. Taart in oven ca. 45 min. bakken. Oven inschakelen op 175 °C en taart in nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin bakken. (Taart afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te donker wordt.) Intussen roomkaas, rest van suiker en slagroom goed door elkaar kloppen tot romig mengsel.
  5. Taart uit oven nemen en laten afkoelen. Afgekoelde taart dik bestrijken met roomkaasmengsel. Garneren met rest van walnoten.